Thursday, January 25, 2018

Swedish 25/1/2018

Sabeel Wave of  Prayer
25 januari 2018

Förra onsdagen beslutade en israelisk militärdomstol att Ahed al-Tamimi, en sextonårig palestinsk aktivist, skulle hållas häktad på obestämd tid, tills hon ställs inför rätta anklagad för att ha slagit och sparkat en soldat som vägrade att lämna hennes hem.
·         Herre, vi ber för Ahed Tamimi, där hon sitter så sårbar i fängelset och väntar på orättvisan i en israelisk militärdomstol. Vi ber om mod hos alla människor med samvete att hjälpa Israel att förstå att man inte kan behandla ett barn på detta sätt.
Herre i din nåd … hör våra böner.

I byn Beit Iksa nära Jerusalem, vandaliserade israeliska bosättare palestinska fordon, i vad som verkar vara en ”price tag attack”. De israeliska bosättarna, från bosättningen Ramot, som är byggd på byns mark, punkterade däcken på flera fordon och spraymålade rasistiska slagord på dem.
·         Herre, våra grannar stal vårt land och fortsätter att attackera oss. Vi ber för våra samhällen som desperat kämpar för att behålla säkerheten för sina familjer och deras tillhörigheter.
Herre i din nåd ….

Efter att ha besökt kung Abdallah i Jordanien, började vicepresident Mike Pence i söndags ett besök i Jerusalem. Kung Abdallah vädjade om en ansträngning för att ”återuppbygga det förtroende och den tillit” som krossades genom USA:s erkännande av Jerusalem som Israels huvudstad.
I måndags, i ett budskap riktat till det israeliska Knesset, sa Pence att den amerikanska ambassaden kommer att öppnas i Jerusalem före slutet av 2019.
·         Herre, hjälp det palestinska folket fortsätta att kräva rättvisa från dem som har makten. Vi ber om den fred som redan borde varit verklighet, baserad på rättvisa, jämlikhet och internationell rätt för det palestinska folket.
Herre i din nåd….

I söndags besökte dussintals israeliska tillbedjare en gammal grav i byn Awarta. De kastade stenar mot hem och fordon i byn och orsakade skador på egendomarna. Hundratals israeler, beskyddade av israelisk militär, sägs ha deltagit i bönen vid graven.
En fältarbetare från Rabbis for Human Rights (NGO) berättar att fem palestinska fordon skadades vid stenkastningen. Han tillägger att gravar på den palestinska begravningsplatsen, som ligger nära den judiska heliga platsen också skändades av de israeliska tillbedjarna.
·         Herre, extremister fortsätter att använda våld i ditt namn. Vi tackar dig för medlemmarna i Rabbis for Human Rights, som ärar ditt namn genom att avslöja den orättvisa som vidmakthålls mot vårt folk.
Herre i din nåd…

Breaking the Silence, en israelisk organisation bestående av tidigare soldater, lanserar ett nytt häfte med vittnesbörd – ”Därför bröt jag tystnaden” – där soldater avslöjar den hårda verkligheten i de ockuperade områdena.
·         Herre, vi fortsätter att prisa ditt namn när vi ser att israeliska soldater lägger ned sina vapen och bekänner sina synder mot vårt folk. Vi tackar dessa modiga soldater som förnyar och stärker vårt hopp om att rättvisa och fred är möjliga.
Herre i din nåd…..

·         Vi ber tillsammans med Kyrkornas världsråd för Cypern, Grekland och Turkiet.
Herre i din nåd…

No comments:

Post a Comment