Thursday, February 15, 2018

Swedish 15/2/2018

Sabeels bönevåg över världen

Fastan, den viktiga perioden av eftertänksamhet, har börjat runt jorden. Förra fredagen anordnade Sabeel en samling i Jeriko där 101 deltagare från Nasaret och Jerusalem möttes och reflekterade kring meningen med fastan i Palestina och Israel.
·         Vi ber att den heliga anden ska fortsätta att leda deltagarna i programmen och att det under fastan kommer att öppnas möjligheter att dela denna erfarenhet med andra i kyrkorna i Nasaret och Jerusalem. Låt hjärtan och sinnen hos lokala kristna vara öppna under fastan och vara förberedda för din uppståndelse.
Herre i din nåd … hör våra böner.

I går förhindrade israelisk militär  ett firande för pensionerade palestinska lärare i ockuperade östra Jerusalem. Eventet organiserades av palestinska utbildningsdirektoratet och den palestinske utbildningsministern, Sabri Saidam och flera tjänstemän från ministeriet skulle delta.
·         Herre vi ber för våra lärare att de får den frihet som andra kan åtnjuta i andra delar av världen. Gode Gud vi tackar dig för alla lärare i världen som ägnar sina liv åt att ge utbildning åt våra barn. Vi ber för Jerusalem och dess invånare som fortsatt blir berövade ett normalt liv.
Herre i din nåd…

I torsdags utsattes dussintals palestinska skolbarn i den ockuperade staden Hebron för höga halter tårgas när israeliska styrkor ”duschade” deras skola med gasen.
·         Herre vi ber för palestinska elever som fortsätter att bli offer på grund av den israeliska ockupationen och dess brott. Vi ber för de skräckslagna barnen och lärarna som försöker återhämta sig från traumat i den här upplevelsen.
Herre i din nåd ….

För mindre än tre år sedan välte en israelisk militärjeep och dödade 21-åringen Abdallah under en militärräd i hans by, Kufr Malek, norr om Ramallah. I år fick Abdallahs familj en räkning från Israel, som kräver 28 000 dollar som kompensation för skadorna på jeepen.
·         Herre vi ber för Abdallahs familj som fortsätter att trakasseras vn den israeliska armen. Käre Jesus, eftersom du har upplevt förödmjukelsen av romerska soldater under ditt lidande före uppståndelsen ber vi dig att hjälpa vårt folk att få tillbaka sin värdighet och frihet.
Herre i din nåd…

I  fredags valdes biskop Yasser Ayyash till patriarkatets kyrkoherde i synoden för Melkitiska Katolska kyrkan i Jerusalem. Biskop Ayyash efterträder Bishop Josef-Jules som tjänat kyrkan i Jerusalem sedan 2008.
·         Herre, vi ber för din kyrka i Mellanöstern, särskilt grenen i Jerusalem. Vi tackar för det ansvar och den tjänst biskop Joseph-Jules Zerey haft och ber att din Ande ska leda biskop Yasser Ayyash i hans tjänst.
Herre din nåd...

Jerusalems kommun kommer att börja samla in kommunal skatt från fastigheter som ägs av FN och många av stadens kyrkor men används för olika ändamål. Förra veckan blockerade kommunen konton för Armeniska, Katolska och Grekisk-ortodoxa kyrkorna på grund av miljontals shekel i upplupna skatter. Detta nya regelverk kommer samtidigt som ultraortodoxa organisationer åtnjuter en mängd privilegier och skattelättnader.
·         Herre, Israel fortsätter att inte följa avtal och att diskriminera de olika kyrkorna i vårt land. Låt kyrkan i Jerusalem uppleva solidaritet och stöd från bröder och systrar runt om i världen för att kunna försvara våra rättigheter och vår egendom.
Herre i din nåd….

I söndags varnade FN:s kontor för humanitärt bistånd (OCHA) för att 45 palestinska skolor nu hotas av rivningsorder från den israeliska militären.
·         Herre vår förtryckare har förlorat all känsla för humanitet. Vi ber för att alla barn ska få uppleva sin rätt till utbildning och kunskap, och låt deras lärare fortsatt få bli välsignade med mod och visdom när de under svåra omständigheter ska utbilda ännu en palestinsk generation under ockupation.
Herre i din nåd…

Bishara, en 14-årig pojke i Nasaret kämpar mot sin cancer. Skolkamrater från Bisharas skola, Saint Joseph Seminary, skickade ett tröstande bildmeddelande till honom: ”Bishara, vi tänker alla på dig!”
·         Herre, vi ber för Bishara och alla andra cancerpatienter och för läkare och kliniker som arbetar dag och natt för att finna ett botemedel mot denna grymma sjukdom.
Herre i din nåd…

·         Vi ber tillsammans med Kyrkornas världsråd för Österrike, Liechtenstein och Schweiz.
Herre i din nåd…


No comments:

Post a Comment