Wednesday, February 21, 2018

Swedish 22/2/2018

Sabeels bönevåg över världen
22 februari 2018


Israeliska myndigheter har fullbordat konstruktionen av ett vakttorn (checkpoint) vid ingången till Damaskusporten som är huvudingången in till det ockuperade Östra Jerusalems gamla stad.
·        Herre vi ber att din ande ska vaka över människor när de dagligen går ut och in i Jerusalems gamla stad. Låt makthavarna som insisterar på att visa makt genom svärd förstå att det som skapar fred är rättvisa och jämlikhet, inte kontroll och dominans.
Herre i din nåd … Hör våra böner.

I Hebron höll palestinska ungdomar sin 9:e årliga ”Open Shuhada street”- kampanj förra veckan. Kampanjen består av ickevålds-demonstrationer, konstutställningar och kulturella arrangemang för att skapa uppmärksamhet kring 24 år av ökande restriktioner för palestinierna som bor i Hebron och de kränkningar av de mänskliga rättigheterna som de utsätts för.
·        Herre, vi ropar högt om de orättvisor som de boende i Hebron utsätts för, speciellt det ekonomiska och sociala våld som orsakas av stängningen av Shuhada street. Vi ber om helande för landet och fred och frid för dem som nu upplever så mycket rädsla och förföljelse.
Herre i din nåd…

Två palestinska tonåringar hittades döda i den södra delen av den belägrade Gazaremsan efter vågor av israeliska flyganfall. Israel hävdar att man hade riktat anfallen mot 18 Hamasställningar. Detta var ett svar på ett ”egentillverkat explosivt föremål” som detonerade vid gränsen förra helgen och skadade fyra israeliska soldater.
·        Herre vi ber för den belägrade Gazaremsan och dess lidande invånare. Vi ber också om ett slut på våldet som fortsätter att skörda liv. Våldet kommer aldrig att skapa fred. Låt människor med god vilja från hela världen hjälpa till att befria Gaza.
Herre i din nåd…

Israeliska ambassaden i Frankrike kommer att bojkotta öppningsceremonin för den israeliska filmfestivalen den 13 mars. Under festivalen kommer den israeliske filmregissören Samuel Maozoes film ”Foxtrot” att visas. Filmen beskriver hur den israeliska armen döljer hur palestinska tonåringar dödas.
·        Herre vi tackar dig för människor som använder alla former av kultur och konst för att kasta ljus på orättvisorna i vår värld. Vi ber att filmvisningen ska bli välbesökt och framgångsrik.
Herre i din nåd…

I söndags överfölls en palestinsk bussförare nära Hebron. Föraren, Salah Abu Jamal från ockuperade Västbanken, arbetar för det israeliska företaget Egget. Han blev svårt slagen av fanatiska bosättare nära den illegala bosättningen Kiryat Arba. Bosättarvåld mot palestinier och deras egendom är rutin på Västbanken och undersöks knappast alls av israeliska myndigheter.
·        Herre, vi ber om en snabb återhämtning för Salah och att de som attackerade honom ställs inför rätta. Gode Gud, ge oss modet och beslutsamheten att fokusera på vår frigörelse och inte ge efter för frestelsen att känna hat och använda våld.
Herre i din nåd….

Förra veckan började mer än 450 palestinska ”adminstrative detainees” i israeliska fängelser en allmän, icke tidsbegränsad bojkott av alla israeliska domstolar. ”Adminstrative detainees” hålls fängslade under långa, icke tidsbestämda, ibland förlängda perioder, utan att få veta vad de anklagas för och utan rättegång. Detta kan ibland pågå många år.
·        Herre, vi ber för alla palestinska fångar som förvägras rättvisa. Vi ber att våra frihetsaktivister släpps fria och om en nedmontering av de korrupta israeliska militärdomstolarna.
Herre i din nåd…


·        Vi ber tillsammans med Kyrkornas världsråd för Frankrike, Tyskland och Monaco.
Herre i din nåd….


No comments:

Post a Comment