Thursday, February 8, 2018

Swedish 8/2/2018

Sabeel Wave of Prayer
8 februari 2918
Förra onsdagen publicerade FN:s högkommissarie för mänskliga rättigheter en rapport som listade 206 företag från hela världen som gör affärer kopplade till israeliska bosättningar, byggda på den ockuperade Västbanken i strid med internationell lag.
·         Herre vi tackar dig för alla de rättskaffens människor runt om i världen som synliggör de giriga som tjänar på palestiniernas lidande. Låt de företag som tjänar på resurser som stulits från palestinier ångra sig och börja agera etiskt.
Herre i din nåd …. hör våra böner.
Förra veckan sköts och dödades en 16 år gammal palestinier under protestdemonstrationer i området kring Ramallah. Layt Abu Nain, från byn al-Mughayyer, sköts i huvudet med skarp ammunition under sammanstötningar i byn
·         Herre, vi tänker på Layts mor när hon sörjer sitt barn. Vi ber om ett slut på ockupationen som fortsätter att beröva våra unga liv och säkerhet.
Herre i din nåd…
Förra onsdagen ryckte israeliska bosättare upp dussintals olivträd med rötterna, på palestinsk mark i den norra delen av Västbanken i Nablusdistriktet.
·         Herre, vi tänker på de palestinska bönderna som fortsätter att förlora sina inkomstkällor på grund av bosättarnas hat och extremism. Vi ber om kärlekens teologi för att besegra hat och extremism. Vi fortsätter att be att din ande ska ge oss styrka för att återplantera hoppets träd, trots våldet från våra grannar.
Herre i din nåd…
I söndags rev israelisk militär två klassrum i en palestinsk skola nära Jerusalem. Med en helikopter hovrande över skolan tog de israeliska styrkorna ner de två klassrummen inne i skolan i
beduinsamhället Abu al- Nawwar, som på alla sidor är omgivet av illegala bosättningar.
·         Herre vi ber om att barnen ska få den utbildning som krävs för att ge dem uthållighet och motståndskraft i sin belägrade by. Vi ber att eleverna, rustade med utbildning, får chansen att uppfylla sina drömmar. Låt de israeliska styrkornas agerande väcka deras eget samvete över den oacceptabla orättvisa de fortsätter att tillfoga våra palestinska samhällen.
Herre i din nåd…
I fredags hade Sabeel en endagsretreat för bibelstudiegrupperna i Nablus, Rafidia och Jeriko. De 40 unga deltagarna besökte Jordanfloden, Frestelsernas berg och Sackaios hem.
·         Herre vi tackar dig de unga människor som fortsätter att samlas kring ditt ord och lär sig inkluderande, rättvisa och ickevåld. Vi fortsätter att be för alla våra bibelstudiegrupper och deras ledare.
Herre i din nåd..
Den israeliska regeringen planerar att deportera mer än 34 000 afrikanska flyktingar till Rwanda. Som ett svar på detta lovar israeliska aktivister att gömma afrikaner, som hotas av utvisning, i sina hem. Aktivisterna har gett sin kampanj namnet: ”Fristaden Anne Franks hem”, efter den holländsk-judiska flickan som tillsammans med sin familj gömdes undan nazisterna i Amsterdam.
·         Herre vi ber för alla människor som behöver som behöver hjälp och säkerhet. Vi tackar dig för alla rakryggade människor i israel som utmanar regeringens beslut och söker din vilja och följer ditt kärleksbud. Vi ber också för de 5 miljoner palestinier som blev flyktingar på grund av sionistiska miliser och den israeliska staten och nu lever i flyktingläger.
Herre i din nåd….
Palestinier fortsätter att reagera med gatuprotester på Trumps beslut att erkänna Jerusalem som Israels huvudstad, men ett flyktingpar i Gaza kom på ett eget sätt att protestera genom att namnge sina trillingar: Quds, ’Asima, Falasteen (Jerusalem, Huvudstad, Palestina).
·         Herre, vi tackar dig för att triilingfödseln gick bra för mor och barn. Vi minns hoppet och glädjen i Emmanuels födelse – Gud med oss – som störtade de mäktiga från deras troner och lyfte upp de ödmjuka och saktmodiga.
Herre i din nåd….


·         Vi deltar i Kyrkornas världsråds böner för länderna Andorra, Italien, Malta, Portugal, San Marino, Spanien och Vatikanstaten.
Herre i din nåd….

No comments:

Post a Comment