Thursday, March 1, 2018

Swedish 1/3/2018


Sabeels bönevåg över världen
1 mars 2018

Förra onsdagen förstörde israelisk militär 4 byggnader i Shufat och Beit Hanina, förorter till östra Jerusalem. En av dessa var ett hem och en familj på 6 personer blev hemlös.

·         Herre, vi fortsätter att be för människorna i Jerusalem som lever under israelisk ockupation. Vi ber för familjen som förlorat sitt hem, speciellt för barnen eftersom det fortfarande är vinter.
Herre i din nåd... Hör våra böner.

Förra torsdagen dog en palestinsk man som hölls i israeliskt häkte. Yassir Omar al-Saradih dog strax efter det att han hade tillfångatagits i sitt hem av israeliska styrkor i Jeriko på den ockuperade Västbanken.

·         Herre, vi ber för familjen Yassin som gråter över sin älskade son. Vi ber om ett slut på ockupationen som berövar vårt folk deras grundläggande rättigheter.
Herre i din nåd....

I Jerusalem har de olika kyrkoledarna stängt Uppståndelsekyrkan på obestämd tid i protest mot en diskriminerande israelisk policy som är avsedd att försvaga den kristna närvaron i den heliga staden.
·        
Herre vi ber för kyrkan i Jerusalem som är i fara. Vi ber att din ande ska vara med i vår gemenskap av troende, vi är sårbara och oskyddade mot den israeliska orättvisan.
Herre i din nåd…..

USA har tillkännagivit att man kommer att flytta sin ambassad från Tel Aviv till Jerusalem den 14 maj så att detta sammanfaller med Israels 70:e självständighetsdag.

  
·         Herre, vi ber om styrkan att övervinna detta orättfärdiga beslut från Washington. Gode Gud, hjälp människor, över hela världen, som har en känsla för rättvisa att gå samman och stå upp för mänskliga rättigheter och internationell lag för att få ett slut på ockupationen.
Herre i din nåd…..

Förra veckan arrangerade ”Ramallah Friends School” sin studentbal för 2018. Avgångseleverna röstade fram en kamrat med en CP-skada och en annan med sociala anpassningsproblem och ADHD som balens kung och drottning. RFS är den första palestinska skolan som verkligen erbjuder stödfunktioner för elever med inlärningssvårigheter.

·        Herre vi ber för alla de palestinska skolorna och speciellt deras elever. Låt din ande leda den nya generationen av palestinier mot en framtid där det råder rättvisa och alla människor är uppskattade och respekterade.
Herre i din nåd…

I söndags tog israeliska bosättare över 120 dunums  (120 000 m2) mark nära byn Jalud, söder om Nablus i den norra delen av Västbanken.

·        Herre vi ber för de palestinska bönder som har förlorat sin mark till bosättare. Vi ber om ett slut på den israeliska ockupationen som tillåter att dessa brott fortsätter.
Herre i din nåd…

På onsdag den 28 februari kommer Sabeel i Nasaret att lansera boken ”!00 Years marking the Balfourdeclaration”, av den palestinske historiken Jonny Mansour.

·        Herre vi ber för personalen, volontärer och lokala kommitteér i Nasaret, som fortsätter att arbeta hårt för rättvisa, fred och försoning i vårt oroliga land. Vi ber att arrangemanget blir informativt och välbesökt.
Herre i din nåd..

Sabeel organiserar ett internationellt besök, ”Witness visit”, mellan 28 februari och 8 mars med temat: De glömda trogna – ett fönster till de kristnas liv och vittnesbörd i det heliga landet. Sabeels besök ”Witness Visit” erbjuder deltagarna de unika möjligheterna att uppleva verkligheten för palestinierna som lever under ockupation.

·        Herre vi ber om ett berikande och givande besök som gör det möjligt för deltagarna att se och lära om hur situationen är, direkt på plats. Vi ber att de ska resa tillbaka inspirerade och stärkta för att fortsätta arbetet för rättvisa och fred i detta orosfyllda land.
Herre i din nåd…

·        Vi ber tillsammans med Kyrkornas Världsråd för Belgien, Luenburg och Nederländerna.
Herre i din nåd…..

1 comment: