Wednesday, March 14, 2018

Swedish 15/3/2018


Sabeels bönevåg över världen
15 mars 2018

Det israeliska parlamentet har godkänt en lag som tillåter inrikesministern, Aryeh Deri att återkalla tillståndet att bo i Jerusalem för alla palestinier med Jerusalem-ID, på grund av ”bristande lojalitet” mot Israel. Enligt den nya åtgärden, kommer Deri att kunna riva tillståndet för den som han anser vara ett hot.
·         Herre hjälp oss att förbli lojala och trofasta endast till dina budord om kärlek, rättvisa och jämlikhet. Vi ber för Jerusalem och dess människor, vi ber speciellt för de israeliska beslutsfattarna så att de överger sina terroriserande sätt att tysta våra rop på frihet.
Herre i din nåd………. Hör våra böner.

Israeliska styrkor har arresterat Omar Kiswani, ordförande för studentkåren vid Birzeituniversitet, nära Ramallah. En videofilm visar hur sex soldater ur specialstyrkorna i civila kläder klämmer fast honom på marken, sparkar och slår honom medan de avlossar skott på universitetsområdet.
·         Herre, vi ber för våra palestinska skolor och universitet som fortsätter att verka under ockupationens hårda verklighet. Vi kommer ihåg alla palestinska studenter nu sitter i militära fängelser. Den enda synd de har begått är att ha en dröm om en bättre framtid.
Herre i din nåd….

Förra veckan gav Sabeel i Nasaret en endags workshop om de utmaningar som kvinnor möter i samhället och kyrkan. Även Sabeel i Jerusalem genomförde på söndagen ett utbildningsbesök i den norra delen av Västbanken med i syfte att nätverka med sina systrar.
·         Herre vi tackar alla kvinnor i världen som vägrar att ge upp hoppet om förändring i de strukturer som har placerat dem i marginalen i sitt samhälle. Herre, kvinnor gav vittnesbörd om din uppståndelse, om att det omöjliga har hänt och vi trodde alla. Käre Gud hjälp världen att göra slut på de hinder vi skapar för kvinnor så att de får glädja sig åt lika rättigheter.
Herre i din nåd……..

Khalida Jarrar, en palestinsk feminist och aktivist för mänskliga rättigheter och medlem i det palestinska lagrådet hålls i israeliskt militärfängelse sedan mer än 8 månader utan åtal och rättegång. Khalida undervisar under tiden 10 kvinnliga medfångar och förbereder dem för ”General Certificate of Education.
·         Herre, vi tackar för målmedvetenheten hos vårt palestinska folk när de utövar vår rätt till utbildning. Låt den israeliska militären förstå att de kan bara hålla våra kroppar fångna medan våra sinnen och våra själar redan är befriade.
Herre i din nåd….

Tonåringen Hussam Qasim, på Gazaremsan, tillverkade sitt eget trumset med hjälp av enbart järn och plastmaterial. Quasim övervann många hinder förutom de svåra omständigheter som hans familj lever under. Hussams historia är en källa till hopp mitt i hopplösheten.  Gazaremsans förvärrade omständigheter för människorna där medför ett ökande antal självmord bland ungdomar.
·         Herre, vi fortsätter att be för Gaza och människorna där. Låt din ande ge enklaven Gaza fler källor av hopp. Vi ber speciellt för Gazas tonåringar som är i desperat behov av att uppleva rättvisa och fred.
Herre i din nåd….

I Jerusalem har inrikesministeriet drastiskt ökat sin fientliga politik mot invånarna i östra Jerusalem. Många palestinier väntar i månader för att få tid för möten och förlorar värdefulla resurser när man hanterar den ökade byråkratin.
·         Herre vi tackar dig för ståndaktigheten hos de palestinska invånarna i östra Jerusalem och ber om ett slut på fientligheten som riktas mot dem. Låt vårt fortsätta att vara uthålliga under de israeliska trakasserierna och besegra de mäktigas förtryck.
Herre i din nåd…….

·         Vi ber tillsammans med Kyrkornas Världsråd för Danmark, Finland, Island, Norge och Sverige.
Herre i din nåd…..
No comments:

Post a Comment