Thursday, March 29, 2018

Swedish 29/3/2018


Sabeels bönevåg över världen
29 mars 2018
”Land day” den 30 mars uppmärksammar en årlig minnesdag för palestinier. 1976 genomfördes engeneralstrejk i Galiléen som svar på den israeliska regeringens plan på att expropriera tusentals acre (1 acre = c:a 4000 m2) av palestinskt land på grund av ”säkerhet” eller för ”bosättningar”. I de följande sammandrabbningarna med den israeliska armén och polisen dödades sex palestinier, nästan hundra blev skadade och hundratals arresterades.
Fyrtio år senare uppmärksammar man den här dagen både på Västbanken och i Israel som en påminnelse om hur mark tas över med våld och etablerandet av illegala bosättningar. Landövertagande inkräktar ytterligare på gränserna för en framtida palestinsk stat.

·         Du som är Herre över allt, vi lägger fram för dig alla de fel som har begåtts tidigare och alla som fortfarande begås. Det har blivit allt svårare att hoppas att detta kommer att förändras i framtiden överhuvudtaget. Hjälp oss Herre att fortsätta att lita på ditt ord medan vi ser fram mot glädjen under påskdagen. Vi ber att du ska förnya modet hos de som har makt, hjälp dem att motarbeta orättvisor och att arbeta för en rättvis fred.
Herre i din nåd…       Hör våra böner.

Förra veckan filmades en bosättare som släppte lös sin hund, en pitbull-terrier, nära en fårhjord som tillhörde en palestinsk herde i den södra delen av Västbanken. Bilderna från Táayush, en vänsterrörelse i Israel, visar att flera av fåren fick sina svansar helt avbitna av hunden.

·         Herre vi ber om ett slut på den israeliska ockupationen som fortsätter att sprida hat och ondska i vårt skadade land. Vi ber för de palestinska herdarna som fortsätter att bli offer för de israeliska bosättarnas attacker. Käre Gud, ge vårt folk, djuren, grödan och träden den fred vi längtar efter.
Herre i din nåd…

Kristna som följer den gregorianska kalendern kommer att fira påskdagen den här söndagen, och uppmärksamma Kristus korsfästelse, död och uppståndelse. Det kommer att bli mycket glädje och uppmärksamhet i Jerusalem och de omgivande områdena. Det kommer att bli många processioner genom Gamla Stan och på Olivberget för att vi ska vandra och minnas de stigar där Jesus vandrade under de heliga dagarna.

·         Herre Gud, vi fylls av hopp av budskapet om din sons uppståndelse under påsken. När vi firar den här dagen påminns vi om att segern redan är vunnen. Och att till slut kommer det goda att triumfera över ondskan. För palestinier som lever här, kan det vara svårt att se uppståndelsens ljus när de varje dag omges av gravens mörker. Ge dem nytt hopp i sina hjärtan och styrka att hålla ut i livet till din ära.
Herre i din nåd…

Benjamin Ladraa vandrar från Sverige, genom Europa, hela vägen till Palestina för att väcka uppmärksamhet kring den israeliska ockupationen av Palestina.

·         Herre vi tackar för alla som arbetar för rättvisa och fred runt om i världen. Vi ber för Benjamins säkerhet under hans pilgrimsresa. Låt hans vittnesbörd hjälpa människor han möter att höra och förstå palestiniernas rop på rättvisa och fred.
Herre i din nåd…

Ahed Tamimi, en sjuttonårig palestinsk aktivist, som fängslades i december, har fått ett åtta månaders straff i ett israeliskt militärfängelse för att ha örfilat och sparkat en israelisk soldat. Ahed Tamimi och hennes mor Nariman kommer båda att släppas i juli.

·         Herre våra barn fortsätter att behandlas utan nåd, skoningslöst och orättvist. Vi ber för Ahed och alla palestinska barn som utsätts för anklagelse i militärdomstolar och sänds till hårda straff i militärfängelser.
Herre i din nåd...

I söndags dog Reem Banna, artist och välkänd sångerska, i cancer. Reem som föddes i Nasaret 1966 var känd för sina frihetssånger och för sina moderna tolkningar av traditionell palestinsk musik och poesi. Reem arbetade dag och natt för att stärka den kulturella identiteten och minnet av Palestina genom sin musik.
·     
  
Herre vi ber för Reems familj, speciellt hennes tre barn. Vi tackar dig för hur hon bidrog till att stärka vårt motstånd och vår beslutsamhet att återta vår frihet.
Herre i din nåd…

Förenta Nationernas råd för mänskliga rättigheter har antagit fyra resolutioner för Palestina den här veckan:
1. Israeliska bosättningar i det ockuperade Palestinska territoriet, inklusive Jerusalem är illegala.
2. Det palestinska folket har rätt till självbestämmande.
3. Fördömande av Israel för kränkandet av mänskliga rättigheter i det ockuperade palestinska territoriet (OPT), inklusive östra Jerusalem.
4. Krav på ansvarstagande och rättvisa för alla brott mot internationell lag i OPT, inklusive östra Jerusalem.
·     
  
Käre Gud, vi tackar dig för alla människor med samvete, som fortsätter att visa uppmärksamhet för orättvisan i Palestina. Vi ber om dagen då det internationella samfundet kommer att implementera de många resolutioner de antar för Palestina.
Herre i din nåd...
Förra fredagen deltog sjutusen palestinier och internationella i det sjätte årliga ”Palestine Marathon” i Betlehem. Syftet med maratonloppet är att öppna världens ögon för palestiniernas situation och deras begränsade rörelsefrihet.

·         Herre vi tackar dig för det palestinska folkets och deras vänners kreativitet för att väcka uppmärksamhet för orättvisorna i Palestina. Vi tackar för ännu ett lyckat maraton och för alla som hjälpte till att organisera det och de som deltog i det.
Herre i din nåd…
·         Vi ber tillsammans med Kyrkornas Världsråd för Tjeckien, Polen och Slovakien.
Herre i din nåd…

No comments:

Post a Comment