Thursday, May 31, 2018

Swedish May 31-2018


Bed med Sabeel
31 maj 2018
Under den nionde veckan i följd av den ”stora marschen för återvändande” skadades mer än 100 palestinier, varav sju barn, av israeliska krypskyttar längs gränsen mot Gaza. Där råder en desperat brist på mediciner och behandlingsmöjligheter för de skadade beroende på den tioåriga israeliska blockaden.
 • Herre vi fortsätter att be om säkerhet för de protesterande palestinierna och deras engagemang i icke-våld. Käre Gud, vi ber att de som skadats i protesterna kommer att återhämta sig snart och att familjerna, som sörjer sina älskade kan finna tröst.
  Herre i din nåd… Hör våra böner.
Det israeliska Knesset har föreslagit en ny lag som gör det kriminellt att filma och fotografera en israelisk soldat i aktiv tjänst. Lagen stöds av högerpolitikern, den israeliska försvarsministern, Avigdor Lieberman. Om den antas, kommer de som anses bryta mot den kunna dömas till fängelse upp till fem år. Palestinska journalister ser lagen som ett försök av den israeliska regeringen att undkomma ”bestraffning och internationell rättvisa.”
 • Herre, vi ber om säkerhet för alla människor som riskerar livet för att dokumentera brott mot mänskliga rättigheter av dem som har makten. Vi ber att journalister fortfarande ska kunna rapportera sanningen om det de bevittnar på de ockuperade områdena.
  Herre i din nåd…
Förra fredagen avslog Israels högsta domstol en begäran från sex organisationer för mänskliga rättigheter, en framställan som förklarar att ”Israels militära regler som tillåter soldater att skjuta mot obeväpnade civila är olagliga.”
 • Herre, vi fortsätter att lita på din nåd och rättvisa när Israel styrker användandet av våld mot palestinier genom lagliga medel. Vi ber om skydd för dem som utövar sina rättigheter att protestera mot ockupationen.
  Herre i din nåd…
I torsdags sa Avigdor Lieberman, den israeliske försvarsministern, att han planerar att söka tillstånd för att uppföra 2500 bosättningar på den ockuperade Västbanken.
 • Herre, den israeliska regeringen fortsätter att demolera hemmen för palestinier och förstöra deras skördar liksom att tillägna sid deras mark för att bygga olagliga bosättningar för israeler. Vi ber att det internationella samfundet ska hålla den israeliska regeringen ansvarig för att trotsa internationell lag. Vi ber att detta skulle gälla för alla försök att kolonisera Västbanken.
  Herre i din nåd…
Förra söndagen, den 20 maj, tog de palestinska invånarna i byn al-Aqaba mot rivningsorder från den israeliska militären. De informerades om att tjugo hem skulle rivas under en period av sextio dagar eftersom de anklagas för att byggt utan att ansöka om byggnadstillstånd. Under veckoslutet gjorde israeliska bosättare en räd mot en vingård i området kring Hebron och sågade ned 1700 vinstockar med elektriska sågar. Bosättarna sprayade också hot på murarna runt vingårdarna.
 • Herre, palestinier fortsätter att bli offer för politikernas och den israeliska arméns taktik. Vi ber om säkerhet för palestinska byar och för förnyad styrka för odlarna som har förlorat sina vinstockar just före vinskörden. Herre visa din nåd för det palestinska folket när de tröttnar.
  Herre i din nåd…
Tre småbarn hittades döda i den palestinska staden Betania öster om Jerusalem. Den inledande polisundersökningen visar att de tre barnen, två systrar och deras vän, låste in sig själva i en övergiven bil när de lekte och dog genom kvävning under hettan.
 • Herre vi ber för familjerna Youssf, Raneem och Rahaf när de sörjer sina älskade barn och ber om att de ska finna tröst i sin sorg.
  Herre i din nåd…
En palestinsk tonåring dog i onsdags av sina skador som han fick under protester i Ramallah. Adi Abu Khalil var endast femton år när han sköts i magen av en israelisk soldat förra veckan.
 • Herre den israeliska ockupationen fortsätter att ha palestinska barn och tonåringar som måltavlor. Vi ber att din Ande ska trösta Adis familj när de sörjer den de förlorat. Vi ber att soldater, som skjuter skarpt mot barn, en dag ska hållas ansvariga för sina handlingar.
  Herre i din nåd…
 • Herre vi ber tillsammans med Kyrkornas Världsråd för Angola och Mocambique.
  Herre i din nåd…

No comments:

Post a Comment