Wednesday, July 4, 2018

Swedish July 5-2018
Sabeels bönebrev
De utsända bönerna gör det möjligt för lokala och internationella vänner till Sabeel att be för regionala ämnen varje vecka. Bönerna sänds till Sabeels nätverk av stödjare och används i gudstjänster runt om i världen och under Sabeels torsdagsgudstjänster med nattvard. Eftersom varje sammanhang i sin tidszon ber för dessa böneämnen klockan tolv varje torsdag, går ”vågen av böner” över hela världen.


Bed med Sabeel
5 juli 2018


          Yaser Abu al-Naja blev, sorgligt nog, det sextonde barnet som dödades av israeliska                styrkor i Gaza. Sedan “den stora marschen för återvändande” började har 134                          palestinier dödats och 17.000 har behövt vård. Det Metodistiska världsrådet har                        uppmanat till en veckas förbön för Gaza och det Heliga landet från den första till den              sjunde juli.
 • Herre vi fortsätter att be för alla som demonstrerar för rättvisa och jämlikhet. Vi tackar för stödet i bön från Metodistiska världsrådet. Vi ber i Jesu namn, han som förkunnade, “Saliga är det som hungrar och törstar efter rättfärdigheten, de ska bli mättade.” Matt 5:6
  Herre i din nåd....


  En kris för den mentala hälsan griper befolkningen på Gazaremsan, den orsakas av upprepade krig och stressen av att möta dagliga utmaningar i denna belägrade och utfattiga palestinska enklav. Den senaste tiden har det skett en tydlig ökning bland invånarna som visar tecken på psykologisk utmattning.

   
 • Herre Gud, vi ber om ett slut på isoleringen av Gaza, den undergräver den fysiska och mentala hälsan för dem som lever där. Vi ber om lättnad för det lidande folket i Gaza och ett slut på deras fångenskap.
  Herre i din nåd...  Palestinska barn från flyktinglägret al-Awda i östra Gaza, sände iväg ballonger med foton av offer och fångar och dessutom budskap till israeler. Demonstrationerna vid Gazas gräns bestod också av palestinska danser och musik.

 • Tack Herre för dem som använder sina kreativa gåvor för att utmana orättvisor, och vi tackar dig för barnen i flyktinglägret al-Awda. Herre låt deras budskap och bilder tala till deras förtyrckares hjärtan.
  Herre i din nåd...  USA har frusit sina bidrag till palestinska myndigheten på grund av “Taylor force law”. Avsikten med lagen är att förhindra palestinska myndigheten ska dela ut månatliga bidrag till de familjer där någon medlem dödats, skadats eller fängslats av den israeliska armén. Samtidigt upplever FN:s flyktingorgan, som har gett viktigt stöd till palestinska flyktingar i sjuttio år, sin svåraste ekonomiska kris.
   

 • Herre vi ber att de palestinska flyktingarna ska få rätt att återfå sin egendom och få återvända till sitt hemland och att den israeliska ockupationen upphör. Vi ber för palestinierna som nu blir beroende av andras barmhärtighet och medkänsla.
  Herre i din nåd...


  Israeliska soldater förde bort sjutton palestinier i olika områden av Västbanken och kallade in en ung kvinna för förhör. Israeliska soldater har brutit sig in i många palestinska hem och dussintals palestinier har förhörts.
  Oron ökar för den sviktande hälsan hos 24-årige Omar al-Kiswani efter den tortyr han utsatts för under förhören i fängelset. Han lider nu av svår ryggvärk efter misshandeln.
 • Herre, detta obevekliga förtryck är påfrestande för vår styrka. Vi ropar till dig och ber om befrielse. Låt det palestinska folket få återvända till sitt land, så att de igen kan leva i fred.
  Herre i din nåd...


   
  Den israelisa armén har meddelat att bulldozrar snart kommer att utplåna beduibyn Khan al-Ahmar på Västbanken för att ge plats för en expansion av israeliska bosättningar.
 • Herre våra hjärtan gråter när vi ser denna omänsklighet. Vi ber för invånarna i Khan al-Ahmar att deras hem, skolor, bycenter och mark inte ska tas ifrån dem.
  Herre i din nåd...


  Resultaten från Tawjihi (den nationella examen för palestinska studerande i klass 12) kommer under denna veckan. Studerande som har fått goda resultat i denna examen kan bli antagna vid universiteten.

   
 • Vi ber för de tusentals unga människor som firar att de nått sina mål och vi kommer också ihåg de som inte fått de betyg de velat nå. Låt Palestinas studerande använda sin utbildning till att tjäna och stärka sina samhällen.
  Herre i din nåd...


  Sabeel-Kairos konferens 2018 ägde rum i Oxford, Storbritannien lördagen den 30 juni.
  Pastor Naim Ateek höll en föreläsning över temat i hans nyligen utgivna bok “A Palestinian Theology of Liberation”, han fokuserade på andligheten i sökandet av rättvisa för palestinierna.
  Andra presentatörer gav praktiska råd om möjligheter att ta ställning för rättvisa genom att undersöka om kyrkor i Storbritannien har etiska investeringssätt och bojkottar affärsverksamhet som tjänar på den israeliska ockupationen av Palestina.

 •  Herre, ge oss ögon som ser orättvisorna i Palestina och händer som arbetar för att utmana förtrycket och att stå bredvid våra bröder och systrar i deras lidande.


   
 • Vi ber tillsammans med Kyrkornas Världsråd för Sudan, Sydsudan och Uganda.
  Herre i din nåd...
  .

No comments:

Post a Comment