Thursday, August 30, 2018

Swedish 30-8-2018


Sabeels bönebrev
De utsända bönerna gör det möjligt för lokala och internationella vänner till Sabeel att be för regionala ämnen varje vecka. Bönerna sänds till Sabeels nätverk av stödjare och används i gudstjänster runt om i världen och under Sabeels torsdagsgudstjänster med nattvard. Eftersom varje sammanhang i sin tidszon ber för dessa böneämnen klockan tolv varje torsdag, går ”vågen av böner” över hela världen.

Bed med Sabeel
30 augusti 2018


Den ”stora marschen för återvändande” fortsätter in i sin fjärde månad. Fredagen den 24 augusti deltog ungefär 5000 människor i demonstrationen och den israeliska armén besköt de protesterande med skarp ammunition och tårgas. Mer än189 människor skadades och minst femtio av dem som skadades träffades av skarp ammunition.

 • Herre vi ber om säkerhet för dem som protesterar i Gaza när de använder ickevålds-metoder för att nå sina mål.
  Herre i din nåd…

  I kölvattnet av protesterna över nationalstatslagen, som ägde rum i Tel Aviv på Rabin Square den 14 juli, har Likudpartiet föreslagit en ny lag. Onsdagen den 22 augusti presenterade partiet ett utkast till en lag som skulle förbjuda användningen av den palestinska flaggan, tillsammans med flaggorna från andra ”fiendeländer” vid demonstrationer när mer än tre människor samlas. Förbudet skulle medföra ett fängelsestraff på ett år för den som höjer den förbjudna flaggan.

 • Herre vi fortsätter att be för skyddet av rätten till yttrandefrihet och rätten för människor att stå emot orättvisor i Israel. Vi ber att de i myndighetspositioner skulle bli uppmärksamma på rättigheterna för alla medborgare och att de skulle arbeta till gagn för alla människor som bor i Israel.
  Herre i din nåd…
  I torsdags den 24 augusti, konstaterade Pierre Krähenbühl, den schweiziske ledaren för UNWRA, ”man kan inte bara önska bort fem miljoner människor”. Detta var ett svar på försöken som gjorts av Israel och USA att montera ner organisationen. Han talade om hur den påverkan som USA:s nedskärning av sitt bidrag med 300 miljoner dollar tidigare i år, har medfört nedskärningar i samhällets psykiatriska sjukvård, jobbskapande och matdistribution på Gazaremsan. Han varnade att ytterligare nedskärningar riskerar att underminera säkerheten och stabiliteten i regionen.
 • O, du Gud som är rättfärdig och ger oss stöd och lättnad när vi är bekymrade,
Herre, låt ditt ansikte lysa över oss.” Ps 4:7. Stärk oss, Herre, och hjälp oss att stödja dem som försöker ge bistånd till alla dessa som är i desperat behov av hjälp på de ockuperade områdena.
Herre i din nåd…

I torsdags den 23 augusti sände Alistair Burt, Storbritanniens mellanösternminister, ut ett uttalande, där han fördömde den israeliska regeringens planer på att bygga 2100 nya judiska bosättningar ut över Västbanken. Han bekräftade igen att dessa bosättningar kommer att vara illegala enligt internationell lag och att de ”kommer att bli ett av hindren för en möjlig         två-stats-lösning”. 
 • Herre vi ber för alla dem runt hela världen som höjer sin röst för de maktlösa och som använder sin auktoritet för att synliggöra orättvisor.
  Herre i din nåd…


   

  Majd al-Mashharawi, en tjugofyraårig kvinnlig entreprenör från Gaza, med ingenjörsexamen, har försökt att föra in sitt Sunbox solenergi-paket till Gaza genom ”Karm Abu Salem”-övergången. Utrustningen är ett billigt och lätt solenergisystem som kan ge energi till små kylskåp, el-cyklar, datorer och telefoner. Hon lanserade initiativet förra månaden, men stoppades på grund av att övergången stängdes av Israel. För två veckor sedan öppnades övergången igen och till slut kunde hon föra över 200 av systemen till Gaza.

   
 • Vi tackar dig Herre, när vi hör om unga människor som använder sin begåvning till fördel för sitt samhälle och visar sin önskan att bevara sin miljö även i fientliga omständigheter.
  Herre i din nåd…


   .

  Söndagen den 25 augusti attackerades sex aktivister från den israelisk-palestinska anti-ockupationsgruppen Ta’ayush av en grupp på minst tio bosättare i South Hebron Hills. Aktivisterna dokumenterade illegal byggnation i den icke-auktoriserade utposten Mitzpe Yair. De överfölls, slogs till marken och deras kameror förstördes i närvaro av israeliska soldater. Fyra av aktivisterna behövde uppsöka sjukhus på grund av sina skador.

   
 • Herre, vi ber för alla som är villiga att riskera sin personliga säkerhet för att synliggöra illegala aktiviteter på de ockuperade områdena. Vi ber att de ska få styrka och engagemang att fortsätta sitt arbete.
  Herre i din nåd…


   

  Trots de massiva nedskärningarna, har UNWRA beslutat att öppna skolor för palestinska flyktingar efter sommaruppehållet. Men generalkommissionären har varnat för att organisationen endast har medel till slutet av september och söker desperat efter mera medel från andra donatorer. Han hävdade att det är avgörande att skydda den grundläggande rättigheten till utbildning för palestinska flyktingflickor och -pojkar och samhällets fundamentala beroende av lärande och utveckling av kompetens.

   
 • Herre, vi tackar dig för lärarna och personalen som driver FN-skolorna. Vi ber att medel ska finnas för att hålla skolorna öppna och att det ska bli möjligt för eleverna att fortsätta sina studier.
  Herre i din nåd…


   
 • Vi ber tillsammans med Kyrkornas Världsråd för Cape Verde, Gambia, Guinea, Guinea-Bissau och Senegal.
  Herre i din nåd…No comments:

Post a Comment