Friday, December 21, 2018

Bed med Sabeel


Bed med Sabeel
20 december 2018

Våra böner kommer att uttryckas genom evangeliernas ord om Jesus, vår frälsares födelse.
  
 • Ängeln Gabriel kom till Maria och sa, “Du skall bli havande och föda en son, och du skall ge honom namnet Jesus. Han skall bli stor och kallas den Högstes son.” Luk 1:31

  Den historiska renoveringen av födelsekyrkan i Betlehem lyfter stämningen i staden som är vår Herre Jesus födelseplats. 2012 förklarades den som ett världsarv. Renoveringen, utförd av italienska experter, började 2013 med materialet i byggnaden, murarna och golvmosaiken. Den väntas vara helt klar i slutet av nästa år.
 • Maria sa: ”Jag är Herrens tjänarinna. Må det ske med mig som du har sagt.” Luk 1:38
  Herre, när vi minns vår Frälsares födelse i Betlehem, tänker vi också på de många palestinska barn som fötts i flyktingläger på de ockuperade områdena. Vi ber om hopp och framtid för den genom en rättvis och skälig fred med Israel.
  Herre, i din nåd...   Hör våra böner.
  Under den “stora marschen för återvändande” skadades minst 60 palestinier av beskjutning med skarp ammunition av israelisk militär vid den östra gränsen av Gazaremsan fredagen den 14 december.

   
 • När Elisabet hörde Marias hälsning sparkade barnet till i henne, och hon fylldes av helig ande. Hon ropade med hög röst: ”Välsignad är du mer än andra kvinnor, och välsignat det barn du bär inom dig.” Luk (1:41-42)
  Herre, vi ber för Gazas mödrar, som ser sina barn skadade och krossade av förtrycket och ockupationen. Vi ber att marken och livsvillkoren ska återupprättas för dem som bor i Gaza.
  Herre, i din nåd...
  Det har skett en mängd dödliga händelser på den ockuperade Västbanken den här veckan, vilket har resulterat i flera döda bland palestinier och israeliska soldater. Inom en tjugofyra timmars period mellan torsdag och före gryningen fredagen den 14 december, tillfångatog israeliska styrkor mer än 100 palestinier.
 • Då sade Maria: ”Min själ prisar Herrens storhet, min ande jublar över Gud, min frälsare: Han har vänt sin blick till sin ringa tjänarinna. (Luk 1:46-48)
  Herre, vi är ödmjuka inför Marias lydnad och glädje i sin andliga tjänst. Hjälp oss att hålla våra hjärtan fria från vrede och bitterhet och att visa barmhärtighet mot andra.
  Herre, i din nåd...
I området Silwan, i ockuperade östra Jerusalem, är familjen Hashimeh nu hemlös. Onsdagen den 8 december tvingades de riva den byggnad som var ett hem för fjorton familjemedlemmar. Om de inte hade rivit egendomen själva, hade de blivit tvungna att betala kommunen för rivningskostnaden.

 • Sakaria profeterade och sa: “Han skall komma ner till oss från höjden, en soluppgång för dem som är i mörkret och i dödens skugga, och styra våra fötter in på fredens väg.” (Luk 1:78-79)
  Herre Jesus, du är vår frälsare och förlossare. Ditt ljus ger oss hopp, där inget hopp finns. Hjälp oss, Herre, att fortsätta att arbeta för fred och rättvisa där vi ser orättvisor.
  Herre, i din nåd...
Under en period av några veckor, från 4 till 27 november, dokumenterade Christian Peacemaker Team det eskalerande våldet som utövas av den israeliska militären mot palestinska skolor och elever i område H2 i Hebron. Detta har inkluderat användandet av tårgas och ljudbomber direkt avsedda för palestinska barn, på skolgårdar och mot civila.

 • Allt detta skedde för att det som Herren hade sagt genom profeten skulle uppfyllas: ”Jungfrun skall bli havande och föda en son, och man skall ge honom namnet Immanuel (det betyder: Gud med oss)”.
  (Matt 1:22, 23/Jes 7:14)
  Herre Jesus, vi är tacksamma för Christian Peacemaker Team och deras arbete med att bevaka och dokumentera våldsutövning, speciellt av små barn. Vi ber att de ska stärkas genom din närvaro.
  Herre, i din nåd...  I lördags den 15 december, tillkännagav Scott Morrison, Australiens premiärminister, att hans land skulle erkänna västra Jerusalem som Israels huvudstad. Han säger emellertid, att han inte kommer att flytta ambassaden förrän det finns en fredsöverenskommelse mellan Israel och Palestina.

   
 • “och hon födde sin son, den förstfödde. Hon lindade honom och lade honom i en krubba, eftersom det inte fanns plats för dem inne i härbärget.” (Luk 2:7)
  Herre Jesus, det fanns endast ett stall för dig när du föddes, som barn upplevde du hur det är att vara flykting. Herre, vi ber för Palestinas folk, att de ska befrias från ockupationen för att leva i fred.
  Herre, i din nåd...


  Denna veckan visar icke-våldsinitiativet, Kumi Now, på behandlingen av barn i det israeliska systemet av militärdomstolar. Military Court Watch är en NGO, som granskar misshandel av och bristen på rättigheter för barn som tillfångatas i detta system, framför allt under de första 24 timmarna när det mesta av den våldsamma behandlingen sker.
   (www.kuminow.com)
 • “Och Ordet blev människa och bodde bland oss, och vi såg hans härlighet, en härlighet som den ende sonen får av sin fader, och han var fylld av nåd och sanning.” (Joh 1:14)
  Herre, vi ber för alla dem som arbetar för rättvisa och skyddat av de unga och försvarslösa.
  Herre, i din nåd...
 • Vi ber tillsammans med Kyrkornas Världsråd för Kina, Hong Kong och Macau.
  Herre, i din nåd...


No comments:

Post a Comment