Wednesday, December 12, 2018

Swedish December 13-2018


Sabeels bönebrev
De utsända bönerna gör det möjligt för lokala och internationella vänner till Sabeel att be för regionala ämnen varje vecka. Bönerna sänds till Sabeels nätverk av stödjare och används i gudstjänster runt om i världen och under Sabeels torsdagsgudstjänster med nattvard. Eftersom varje sammanhang i sin tidszon ber för dessa böneämnen klockan tolv varje torsdag, går ”vågen av böner” över hela världen.
Bed med Sabeel
13 december 2018


Tusentals människor deltog i den årliga ceremonin, när julgranen tändes på Krubbans torg i Betlehem, den 1 december.

 • Herre Jesus, ljuset från julgranen återspeglar vår glädje den här tiden på året, när vi minns hur du kom till jorden för att föra in ljuset i våra liv, ”Det folk som vandrar i mörkret skall se ett stort ljus”, Jes 9:2.
  Herre, i din nåd… Hör våra böner.


  Åtminstone 25 palestinier skadades av skarp ammunition under veckans protestdemonstrationer i ”Den stora marschen för återvändande” längs gränsen mellan Gaza och Israel under fredagen den 7 november.

 • Herre, vi ber för dem som har skadats i Gaza den här veckan, tillsammans med de tusentals gazabor som har fått bestående skador under protesterna. Vi ber att det snart ska bli ett genombrott i fredssamtalen och att blockaden mot Gaza ska upphöra.
  Herre, i din nåd…  De israeliska myndigheterna rev en palestinsk grundskola i byn Simiya i Hebrondistriktet i södra delen av Västbanken den 5 december. Den israeliska civiladministrationen påstår att den byggts utan tillstånd. Nästan alla palestinska ansökningar om byggnadslov i områden som kontrolleras av Israel avslås.


   
 • Herre, du är en alltid närvarande hjälp i tider av bekymmer. Vi ber att de som försöker att ordna med hem och skolor för familjer i Palestina, inte ska förlora hoppet, utan att de ska fortsätta att försöka möta dessa behov.
  Herre, i din nåd…


   
  Den här veckan uppmärksammas de mänskliga rättigheterna. FN-dagen för mänskliga rättigheter infaller den 10 december.

 • Herre, alla människor har rätt att leva i fred, värdighet och under rättvisa. Låt alla som är involverade i ockupationen få ödmjuka hjärtan och klara sinnen så att de ser det felaktiga och rör sig mot fred och rättvisa.
  Herre, i din nåd…


   

  I onsdags, den 5 december, antog den irländska senaten i första omgången ”lagen om ockuperat område”. Den lagen kommer att kriminalisera import av varor från israeliska bosättningar. Det krävs för att den ska gälla, att den också antas av underhuset i parlamentet.

 • Herre, vi fattar mod, när de som har makt fogar sig efter internationell lag och erkänner att de israeliska bosättningarna i Palestina är olagliga.
  Herre, i din nåd…  FN:s generalförsamling har, i fredags den 30 november, röstat för fem resolutioner till Palestinas fördel. Generalförsamlingen har också antagit en sjätte resolution om de ockuperade Golanhöjderna, vilken kräver ett tillbakadragande av Israel från hela territoriet och att erkänna Syriens suveränitet över området.

 • Vi tackar dig, Herre, för alla dessa internationella samfund som arbetar för att upprätthålla fred och att skydda nationernas suveränitet.
  Herre, i din nåd…

  Kumi Now-initiativet fokuserar denna veckan på arbetet av Al-Marsad i det syriska Golanområdet. Al-Marsad grundades 2003 för att skydda de mänskliga rättigheterna för de syrier som bor på Golan. De lever under hot från militär aktivitet så väl som reklam för turism från olagliga bosättningar i området. Aktionen denna veckan uppmanar dig att skriva till reseföretag som booking.com och Lonely Planet och fråga dem: Får era företag intäkter genom att erbjuda boende i illegala israeliska bosättningar eller genom att presentera det syriska Golan som ”norra Israel”?
 • Herre, vi ber för de syrier som har lidit så mycket under de gångna åren. Vi ber att syrierna på Golan och i andra regioner ska få uppleva fred och rättvisa.
  Herre, i din nåd…
 • Vi ber tillsammans med Kyrkornas Världsråd för Kambodja, Laos och Vietnam.
  Herre, i din nåd…


No comments:

Post a Comment