Wednesday, November 7, 2018

Swedish 8-11-2018


Sabeels bönebrev
De utsända bönerna gör det möjligt för lokala och internationella vänner till Sabeel att be för regionala ämnen varje vecka. Bönerna sänds till Sabeels nätverk av stödjare och används i gudstjänster runt om i världen och under Sabeels torsdagsgudstjänster med nattvard. Eftersom varje sammanhang i sin tidszon ber för dessa böneämnen klockan tolv varje torsdag, går ”vågen av böner” över hela världen.


Bed med Sabeel
8 november 2018


Den”stora marschen för återvändande” fortsatte in i sin trettioandra vecka. Palestinska fraktioner kom överens om att säkerställa att protesterna ska vara fredliga, som resultat efter medling av Egypten. Överenskommelse kom efter det att Israel utökat den tillåtna fiskezonen utanför Gazas kust och ett beslut om överföring av medel från Qatar för löner till Hamas.
 • Herre, vi ber att fredssamtalen som leds av Egypten och FN, ska leda till att lidandet i Gaza upphör.
  Herre, i din nåd…


   

  I torsdags, den första november förstörde israeliska schaktmaskiner mark och olivträd i Tulkaremdistriktet i den norra delen av den ockuperade Västbanken, för att ge plats för expansion av den illegala bosättningen Avnei Hefetz.

   
 • Herre, du allas Gud, vi ropar till dig ”På rätt och rättfärdighet vilar din tron.”
  Ps 89:15. Vi ber att de som stiftar lagar i världen ska stå upp för de palestinier som förlorar sina hem och sin försörjning utan att internationell lag tillämpas.
  Herre, i din nåd…


  Khader Adnan avslutade sin hungerstrejk i måndags den 29 oktober efter det att en israelisk militärdomstol dömt honom till ett års fängelse. Samma kväll släpptes två palestinska flickor, Aseel och Nisreen Abu Aker, 14 och 15 år ur fängelse. De är döttrar till Bassam Abu Aker, som är tagen i förvar.

   
 • Herre, vi ber för de tusentals palestinska fångar som hålls i israeliska fängelser. En del av dem hålls som förvarstagna utan att ställas inför rätta och speciellt ber vi för fängslade barn, vilkas liv påverkas allvarligt av fängslandet.
  Herre, i din nåd…


  .

  Jair Bolsonaro, Brasliens nyvalde president, en kraftigt högerinriktad politiker, har beslutat att flytta den brasilianska ambassaden till Jerusalem utan att ta hänsyn till internationell lag.

   
 • Herre, du lyssnar till dem som är bedrövade. Vi fortsätter att be för rättvisa eftersom vi upplever att de mäktiga samverkar mot palestinier och förnekar dem sina mänskliga rättigheter. Låt de som har makt förstå vad som behövs för fred, den fred som Jerusalem så desperat behöver.
  Herre, i din nåd…


   

  I fredags den första november blev Susan Abulhawa, den palestinsk-amerikanska författaren, deporterad och tillbakaskickad till USA. Hon var inbjuden att delta i den palestinska litteraturfestivalen, Kalimat, i sitt ursprungsland.

   
 • Vi prisar och lovar dig för de kreativa gåvor du ger oss. Vi tackar för de konstnärer som visar sin kärlek till sitt ursprungsland. Låt dem få frihet att använda sina gåvor fullt ut.
  Herre, i din nåd…


   

  Åtminstone sju människor dödades och fjorton skadades i fredags, i en attack mot en buss i norra Egypten. Bussen var på väg mot ett koptiskt, kristet kloster. Attacken verkar ha skett längs samma väg där ett angrepp av islamistiska radikaler i maj förra året dödade 30 kopter och skadade dussintals ytterligare.

   
 • Herre, vi ber för familjerna i Egypten som sörjer sina släktingar som är dödade eller skadade. Vi ber dig att trösta och stödja dem i deras förlust.
  Herre, i din nåd…


   

  Vecka 3 i Kumi Now-initiativet finns nu tillgängligt online på www.kuminow.com. Denna veckas aktivitet uppmanar dig att skicka tomma kartongaskar till det israeliska parlamentet inför den ”Global Day of InterAction” för #WorldwithoutWalls den 9 november.

   
 • Herre, vi tackar dig för alla dem runt hela världen, som vill stödja palestinierna i deras lidande. Låt dessa icke-våldsaktioner som föreslås av Kumi Now ge makthavarna i Israel en paus för tankar och reflektioner kring hur deras politik påverkar palestinierna.
  Herre, i din nåd…


   
 • Vi ber tillsammans med Kyrkornas Världsråd för Oceanien; Amerikanska Samoa, Cook-öarna, Fidji, Franska Polynesien (Maori Nui), Kanaky, Kiribati, Marshallöarna, Micronesien, Nauru, Niue, Palau, Papua Nya Guinea, Samoa, Solomonöarna, Tonga, Tuvalu, Vanuatu.
  Herre, i din nåd…


No comments:

Post a Comment