Tuesday, January 15, 2019

Swedish 10 January -2019


Sabeels bönebrev
De utsända bönerna gör det möjligt för lokala och internationella vänner till Sabeel att be för regionala ämnen varje vecka. Bönerna sänds till Sabeels nätverk av stödjare och används i gudstjänster runt om i världen och under Sabeels torsdagsgudstjänster med nattvard. Eftersom varje sammanhang i sin tidszon ber för dessa böneämnen klockan tolv varje torsdag, går ”vågen av böner” över hela världen.

Bed med Sabeel
10 januari 2019

Fredagen den 4 januari fortsatte den “Stora marschen för återvändande” i Gaza då skadades över 20 palestinier av israelisk beskjutning.

 • Herre, vi fortsätter att be för ett slut på den israeliska militära ockupationen, att rätten att återvända för de palestinska flyktingarna ska implementeras och för att verklig fred ska bli en verklighet i vårt plågade land.
  Herre, i din nåd...   Hör våra böner.


  Världen välkomnar ett nytt år denna veckan.
 • Herre, hjälp oss att lita på dig när vi stiger in i detta nya år, med vetskapen om att du är vårt sanna ljus och vårt hopp. Om vi känner rädsla och missmod, låt oss vända oss till ditt ord för att lugna våra hjärtan och för att få ljus över vår väg framåt.
  Herre i din nåd...   Hör våra böner.  Eftersom julfirandet för många redan är över, ber vi för gudstjänstfirare i ortodoxa och koptiska kyrkor som firar jul den 7 januari. Vi kommer också in i trettondedagshelgen när vi firar de vise männen som kom för att hylla Jesus och ge honom gåvor av guld, rökelse och myrra.
   
 • Hjälp oss, Herre Jesus, att ha våra ögon fästa på dig varje dag, inte endast när vi firar helger. Låt oss tillbe dig med öppna hjärtan, så att “Kristus kan bo i era hjärtan med kärlek.....  stå fasta och vara stadigt rotade i honom.” Ef 3:17
  Herre i din nåd...   Hör våra böner.


   

  Israels minister för offentlig säkerhet, Gilad Erdan, har tillkännagjort planer för att försämra villkoren för palestinska fångar i israeliska fängelser, som att ransonera vattentillgången och minska antalet tillåtna familjebesök. Antalet palestinska fångar i israeliska fängelser har nu stigit till 5,500, bland dem 230 barn och 54 kvinnor.
 • Vi prisar dig Herre, för att du är en Gud som ger nåd och medlidande. Vi lyfter fram de palestinska fångarnas plåga inför dig och ber att planerna på att förvärra deras lidande ska stoppas.
  Herre, i din nåd...   Hör våra böner.


   
  Det palestinska fotbollslaget deltar i 2019 års Asia Cup i Förenade Arabemiraten från den 5 januari till 1 februari. Spelen äger rum vart fjärde år och organiseras av den asiatiska fotbollsfederationen.
 • Herre, vi är tacksamma för att palestinska fotbollsspelare har möjlighet att tävla mot andra lag i en internationell tävling. Vi tackar dig för fysisk skicklighet och en önskan att tävla med andra spelare.
  Herre, i din nåd...   Hör våra böner.


   
  Denna veckas Kumi-aktion fokuserar på arbetet som görs av Al Mezan Center för mänskliga rättigheter, en oberoende mänskorättsorganisation i Gaza. Al Mezan anser att Israel ska lyfta rörelserestriktionerna för Gazas invånare, speciellt för dem med kritiska hälsoproblem. Under 2017 gav israeliska myndigheter endast tillstånd för 54% av dem som sökte, detta är den lägsta andelen sedan 2008.
 • Herre, vi ber för det arbete som utförs av Al Mezan, när de försöker hjälpa dem som lider och har stora behov. Vi ber om ett slut på blockaden av Gaza och det fruktansvärda pris den tar från hälsan och välbefinnandet hos de människor som lever där.
  Herre, i din nåd,,,   Hör våra böner.


   
  Flera judiska bosättartonåringar har arresterats efter steningen som ledde till döden för en palestinsk kvinna på Västbanken. Aisha Rabi var mor till nio barn.
 • Vi ber för Aishas familj, efter att hon mördats kallblodigt. Vi tror att din Ande kan trösta hennes man och barn när de sörjer sin maka och mor.
  Herre, i din nåd...   Hör våra böner.


   
 • Vi ber tillsammans med Kyrkornas Världsråd för Iran, Irak och Syrien.
  Herre i din nåd...   Hör våra böner.


   


No comments:

Post a Comment