Thursday, October 24, 2019

Swedish October 24-2019


Bed med Sabeel
24 oktober 2019

Nittiosju civila palestinier, bland dem 45 barn och 2 kvinnor, skadades på grund av israeliska soldaters övervåld mot fredliga protesterande vid den sjuttionionde “stora marschen för återvändande”, i fredags den18 oktober 2019. En ung man fick allvarliga skador och 35 andra sköts med skarp ammunition och fick splitterskador förutom andra skador på överkroppen på grund av direkt beskjutning med gummikulor och tårgaskanistrar.

  • Herre, vi ber för alla dessa som skadats under demonstrationen i Gaza. Vi fortsätter att be för att blockaden ska upphöra och för rätten för de palestinska flyktingarna att återvända till sina hem.
Herre, i din nåd…   Hör våra böner.


Kumi Now-året slutade den 19 oktober. Eftersom arbetet med en revision av Kumi Now pågår, kommer den förra Kumi Now att fortsätta med en återlansering måndag den 21 oktober.

  • Herre, vi tackar dig för dessa som har engagerat sig att stå upp för rättvisa, inkluderande och icke-våld genom Kumi Now-initiativet. Vi ber att deras engagemang ska fortsätta detta år igen och ser fram emot den nya reviderade Kumi Now.
Herre, i din nåd…   Hör våra böner.

Ett antal palestinier och volontärer har skadats i attacker av illegala israeliska bosättare på Västbanken medan de skördar oliver. En äldre rabbin från Rabbis for Human Rights skadades av slag mot huvudet och fick en arm bruten, andra blev också skadade.

  • Herre, vi ber om skydd för palestinska odlare när de skördar sina oliver. Tack för stödet från judiska aktivister och främlingar som vet hur viktig olivskörden är ekonomiskt för många palestinier. Vi ber att bosättare skall respektera andras rättigheter och sluta att förstöra palestinska skördar.

Herre, i din nåd… Hör våra böner.


Ein Hanya är platsen för en naturlig källa innanför Jerusalems stadsgräns, nära byn Al-Walaja på Västbanken. I början av Sukkot öppnades platsen för besökare, men, palestinier är nu orättvist förbjudna att besöka platsen trots att den ligger på Västbanken.

  • Käre Herre, vi ser ytterligare en vattenkälla som spärras av för palestinier men öppnas för israeler. Vi ber att den israeliska regeringen ska hållas ansvarig för denna politik av segregation som den genomför i det Heliga landet.
Herre, i din nåd…   Hör våra böner.


Under de judiska högtiderna har illegala bosättargrupper gått in och förättat bön i Al-Aqsa-moskén, Ibrahimi-moskén i Hebron och i Josefs grav nära Nablus. Bosättarna får beväpnat stöd av de israeliska ockupationsstyrkorna, som gör områdena till slutna militära zoner under den tid besöken pågår.

  • Herre, vi ber att människor med all slags tro skulle bli fria att tillbe på platser som är heliga för dem utan rädsla eller hinder.
Herre i din nåd…   Hör våra böner.


Saudiarabiens nationella fotbollslag kom för att spela mot team Palestine på den palestinska Al-Ram-stadion på Västbanken. Lagen kämpade hårt i denna kvalificeringsmatch inför 2022 års World Cup, men inga mål gjordes. Saudiarabien har tidigare vägrat att sända lag till matcher eftersom de har utsträckt bojkotten av Israel till att täcka också de ockuperade områdena.

  •  Vi tackar dig Herre, för den glädje och entusiasm som visades av de palestinska fotbollssupportrarna när de såg sitt lag tävla på internationell nivå. Vi ber att det ska bli flera möjligheter för palestinska män och kvinnor att tävla mot idrottare från andra länder.

Herre i din nåd…   Hör våra böner.


Sabeel förbereder sig för att ta emot sin första “International Gathering” från den 2:a till 7:e december 2019 i Betlehem, Palestina. De kommer att samla olika organisationer som arbetar för en rättvis fred i Palestina och Israel, bland dem Kairos Palestine, Bethlehem Bible College, al-Liqa och Dar al-Kalima. Mötet kommer också att utforska Kumi Now-initiativet och de sätt den världsvida gemenskapen kan delta i icke-våldsaktioner för att uppnå en rättvis fred i Palestina och Israel.

  • Herre Jesus, vi ber att du ska dra de människor att delta i Sabeel International Gathering som du vill använda för att hjälpa till att främja en rättvis fred i det Heliga landet. Vi ber, Herre, att du ska ge en ”anda av visdom” till dem som förbereder sig att tala vid samlingen och att hjärtana hos dem som kommer att delta kommer att vara öppna att ta emot deras budskap.
Herre, i din nåd…   Hör våra böner.


  • Vi ber tillsammans med Kyrkornas Världsråd för Karibien, Antigua och Barbuda, Aruba, Bahamas, Barbados, Cuba, Curaçao, Dominica, Dominikanska republiken, Grenada, Guyana, Haiti, Jamaica, Puerto Rico, Sint Martiin, St Kitts-Nevis, St Lucia, St Vincent och Grenadinerna, Surinam, Trinidad och Tobago.
Herre, i din nåd…   Hör våra böner.

No comments:

Post a Comment